Ședințele de kinetoterapie, cheia pentru mobilitate și vitalitate
Kinetoterapia este definită ca terapia prin mișcare, mai exact, este o modalitate utilă prin care poți trata sau ameliora unele afecțiuni ale organelor interne, bolile cardiovasculare, respiratorii, metabolice, locomotorii și chiar digestive.
Ce face mai exact kinetoterapia?
Atunci când ne gândim la kinetoterapie, ne gândim la modalitatea prin care se pot trata sau ameliora anumite afecțiuni. Vei observa că în orice schemă de tratament, exercițiile fizice realizate în mod regulat te vor ajuta să obții o creștere a mobilității, a tonusului muscular și să ameliorezi durerea.
În momentul în care durerea devine cronică, vei observa cum oboseala își face simțită prezența, apar contracturile musculare și senzația de disconfort. Din acest motiv, trebuie să consulți un specialist care să te ajute să-ți recapăți mobilitatea.
Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că ședințele de kinetoterapie sunt mult mai eficiente atunci când îmbină patru mari elemente, și anume: frecvența, intensitatea, durata și tipul exercițiilor.
Frecvența
Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să efectuezi cel puțin trei ședințe pe săptămână încă de la începutul tratamentului. Totuși, cel mai indicat este să ai un program care să implice ședințe zilnice. Trebuie să menții această frecvență timp de cel puțin patru săptămâni, după care poți să reduci la aproximativ una sau două ședințe pe săptămână. Pacienții cu afecțiuni cronice trebuie să discute cu specialistul și să urmeze indicațiile acestuia. În funcție de gradul de intensitate a durerii, acesta îți va menționa numărul de ședințe pe care trebuie să le respecți săptămânal.
Intensitatea
Intensitatea se referă la nivelul de dificultate cu care se efectuează anumite exerciții. Este recomandat ca intensitatea să crească progresiv de la o ședință la alta. De cele mai multe ori, se folosesc exerciții cu rezistență la valori situate între 20 și 70%. Creșterea graduală a nivelului de dificultate va îmbunătăți metabolismul celular și va stimula hipertrofia fibrelor musculare.
Durata
Durata exercițiilor este foarte importantă. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat ca o ședință să dureze cel puțin 30 de minute și să fie efectuată de trei ori pe săptămână, pentru o perioadă de cel puțin șase săptămâni. Dacă durerea persistă, atunci cel mai bine este să consulți medicul tău și să continui schema de tratament.
Tipul exercițiilor
De-a lungul timpului, au fost folosite fel de fel de mișcări combinate. Într-o ședință de recuperare medicală, trebuie să fie prezente următoarele tipuri de exerciții: de anduranță, de rezistență, de coordonare, aerobic sau de stretching. Exercițiile de anduranță se bazează pe menținerea unui efort mic sau moderat pentru o anumită perioadă de timp, în timp ce cele de rezistență ajută la menținerea unui efort mai mare sau mai intens într-o perioadă cât mai scurtă de timp.
Fiecare exercițiu are un rol bine determinat, iar dacă totul este executat corect și regulat, vei observa că sănătatea ta va avea de câștigat.
La Prokinetic, vei găsi răspunsurile de care ai nevoie pentru problemele tale. Echipa de specialiști din această clinică este în mod special pregătită pentru a-ți oferi încrederea necesară. Ai posibilitatea să ne contactezi oricând la numărul de telefon 0728086666 și să ceri toate detaliile de care ai nevoie pentru a avea certitudinea alegerii potrivite pentru tine. Prokinetic reprezintă o sursă esențială pentru starea ta de bine, și, cel mai important, se preocupă de sănătatea ta.