Stomatologie

Ce trebuie să știi despre fațetele dentare?

on
mai 2, 2022

Fațetele dentare sunt niște protecții unidentare care sunt realizate din materiale biocompatibile sub forma unor pelicule subtiri, rezistente și durabile. Acestea au un scop clar, și anume estetica dentară.

Fațetele dentare sunt realizate din materiale biocompatibile și din acest motiv sunt atat de calitative, in plus protejeaza dintele.

Câte tipuri de fațete dentare există?

Fațete ceramice

Fațetele ceramice au o transluciditate mare și sunt apropiate de culoarea naturală a dintelui și o duritate ridicată. Fațetele dentare din ceramică sunt recomandate pentru a fi utilizate cu preparative dar și fără. Acestea sunt estetice și au un aspect cât mai natural și au o adeziune perfectă atât fizică cât și chimică.

Fațete pe suport de zirconiu

Aceste fațete sunt în general utilizate în cazul lucrărilor dentare complexe. Variantele de nuanțe ale acestor fațete sunt limitate dar durabilitatea este una crescută. Fațetele din zirconiu sunt recomandate atunci când sunt necesare o serie de reperatii ample.

Fațete din material compozit

Aceste tipuri de fațete sunt o alternativa mai puțin costisitoare și mai rapid de realizat și de aplicat. Acestea reprezintă o soluție temporară din cauza rezistenței scăzute. Fațetele din material compozit au o funcționalitate foarte bună, sunt estetice și sunt recomandate că și fațete provizorii pe dintîi vitali. Acestea se aplică în mod special pe dintîi cu preparatie.

Când se pot aplica fațetele dentare?

Fațetele dentare se pot aplică atunci când dintii au o inestetică care îl deranjează pe pacient, fie sunt scurți , fie sunt ascuțiți sau au spații mari între ei.  Acestea se mai pot aplica atunci când dintii au o culoare neplăcută, sunt pătați sau au zone cu nuanțe diferite de alb și se dorește albirea permanentă a dinților.

Dintii au o poziție inestetică care poate fi rezolvată prin fatetare. În cazul în care dintii au probleme inestetice se recomandă un control ortodontic înainte. Nu toate deformările de poziție ale unui dinte pot fi rezolvate.

Cum se îngrijesc fațetele dentare?

Imediat după aplicarea fațetelor dentare vei avea senzația că nu te speli corect pe dinți și că ai ratat un spațiu interdentar. Toate aceste detalii măresc atenția acordată igienizării orale.  Un dinte care are aplicată o fațetă dentară nu are nevoie de o îngrijire diferită față de un dinte natural.

Fațetă dentară care este aplicată nu are un spațiu între ea și dintele natural așa că mâncarea nu poate pătrunde acolo. Pentru curățarea în profunzime este necesar un dus bucal iar medicii recomandă utilizarea acestuia în curățarea zilnică.

Care este durata de viață a fațetelor dentare?

Fațetele dentare au o durata de viață destul de mare, mai exact:

  • Fațetele din ceramică au o durata de viață de peste 15 ani.
  • Fațetele dentare din zirconiu au o durata de viață de peste 15 ani.
  • Fațetele dentare din compoziti au o durata de viață de peste 2 ani.

Fațetele dentare îți oferă un zâmbet perfect

Fațetele dentare au o durata de viață de până la 20 de ani în funcție de cât de bine sunt îngrijite. Acestea îți vor oferi un zâmbet perfect in orice ocazie.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi