Câte tipuri de kinetoterapie există?
Kinetoterapia se traduce că terapie prin mișcare, mai exact reprezintă punerea în practică a unor exerciții fizice specifice care ajută la refacerea corpului. Kinetoterapia este recomandată mai ales în procesul de recuperare sau după o trauma.
Câte tipuri de kinetoterapie există:
Kinetoterapia de recuperare
Kinetoterapia de recuperare are că obiectiv refacerea unor funcții diminuate ale organismului. De regulă acest tip de kinetoterapie este necesar în urmă unui traumatism sau a unei boli.
Kinetoterapia profilactica
Kinetoterapia profilactica vizează menținerea sănătății și încetinirea cronicizarii unei boli. Această se realizează prin exercițiu fizic, masaj medical sau tehnici de relaxare.
Dacă vei apela această formă de terapie atunci vei ameliora o anumită afecțiune fizică și trebuie să știi că există un risc mai mare de febra musculară.
Care sunt obiectivele kinetoterapiei:
Medicul terapeut va concepe un plan personalizat de exerciții care se vor desfășura în funcție de indicațiile lui. Aceast are că scop următoarele:
- Recuperarea mobilității
Dacă ai dificultăți în timpul mersului la finalul ședințelor de kinetoterapie vei avea parte de recuperarea capacității de mișcare și de creșterea mobilității articulațiilor. Recuperarea va avea loc printr-un program stabilit de specialist.
- Inducerea relaxării
Ședințele de kinetoterapie vor ajuta foarte mult la îmbunătățirea controlului asupra funcțiilor organsimului și vor mai ajuta și la corectarea mișcărilor involuntare. Cu timpul însă durerea se va reduce și la fel și contractile musculare. Vei reuși în final să te relaxezi așa cum îți dorești.
- Reducerea sensibilității
Anumite exerciții care țin de kinetoterapie te vor ajută să sporești reacțiile la stimuli. În acest caz se va dori reeducarea și recuperarea funcțiilor faciale sau genitale.
- Corectarea posturii
Atunci când vine vorba de menținerea unei posturi armonioase kinetoterapia poate fi de un real ajutor. Prin anumite exerciții medicale se va putea corecta atât postura pe scaun cât și cea din timpul mersului. Vei putea avea parte de exerciții de tonifiere a musculaturii și de realiniere a părților corpului.
- Educarea coordonării
Îți vei putea redobândi controlul asupra reacțiilor musculare prin îmbunătățirea reflexelor și prin îmbunătățirea capacității de coordonare și de control. Îți vei păstra echilibrul în poziție static dar și în mers.
- Îmbunătățirea rezistenței și a forței musculare
Persoanele care vor să slăbească sau cele care au un stil de viață sedentar și care vor să își recapete tonusul muscular trebuie să facă cât mai multe ședințe de kinetoterapie. În timpul unor exerciții de rezistență li se va monitoriza nivelul de oboseală și capacitatea cardiovasculară și cea respiratorie.
- Reeducarea respiratorie
Atunci când urmezi ședințe de kinetoterapie organismul va fi mult mai relaxat. Cu ajutorul anumitor ședințe de kinetoterapie vei învața să respiri mai corect pentru a permite relaxarea musculaturii.
Ce afecțiuni tratează kinetoterapia:
- Afecțiuni cardiovasculare și pulmonare
- Afecțiuni geriatrice
- Afecțiuni pediatrice
- Afecțiuni neurologice
- Afecțiuni din sfera de ortopedie
- Probleme sportive
- Sănătate feminină
La Prokinetik vei găsi cea mai bună clinică de care ai nevoie
Atunci când vrei să ai parte de cele mai bune rezultate trebuie să apelezi la o echipa de specialiști. La Prokinetic vei găsi terapeuții și medicii de care ai nevoie.