Sanatate Stomatologie

Beneficiile aduse de aparatele dentare

on
februarie 9, 2022

Dacă vrei să ai parte de dinți drepți și frumoși aparatul dentar reprezintă cea mai optimă soluție. Alinierea corectă a danturii are un impact puternic asupra sănătății tale fizice și emoționale. O dantură frumoasă și sănătoasă îți va influența viață într-un mod pozitiv.

Ai nevoie de un aparat dentar pentru a avea parte de un zâmbet frumos care să te reprezinte. Cu cât ai mai multă grijă de dantura ta cu atât aceasta va fi mai frumoasa si mai sanatoasa.

Iată care sunt beneficiile aduse de aparatul dentar

Reduce riscul de apariție a cariilor și a afecțiunilor gingivale

Dintii incorect aliniați nu afectează doar aspectul fizic ci creează spații între dinții care vor opri reziduurile alimentare creând în timp carii. Periuța de dinți nu va ajunge în toate spațiile pentru a putea îndepărta toate acele depuneri iar asta necesită purtarea unui aparat dentar care să îndrepte dintii și care sa îmbunătățească eficienta periutei de dinți.

Aparatul dentar te va ajuta să ai parte de o dantură frumoasă dar și sănătoasă în același timp. Cu cât îl vei purta mai mult cu atât dantura ta va arata mai bine.

Împiedică eroziunea dentară

Poziționarea dinților tăi influențează presiunea care se creează asupra maxilarului în timpul vorbirii dar și a masticatiei. Toată această presiune este esențială pentru stimularea creșterii osului care susține dintii. Dantura nealiniată poate cauza mai multă forță asupra unui anumit dinte care treptat va eroda osul.

Medicul stomatolog îți va sugera să porți un aparat dentar care să îți deplaseze dintii în poziția corectă și care să creeze suficientă presiune pentru menținerea sănătății maxilarului.

Îmbunătățește dicția

Vorbirea este influențată nu doar de voce ci și de dintii din zona superioară a gurii. Acești dinți te vor ajuta să formezi sunetele. În cazul în care poziționarea dinților tăi este prea în spate în interiorul gurii spre exterior, vei dezvolta acea vorbire sâsâită sau alte probleme de dicție. Foarte mulți logopezi îndrumă părinții să urmeze un tratament ortodontic pentru copii lor. Îndreptarea dinților va remedia instant problema pe care micuții o au.

Ajută la masticație

Este foarte dificil să mănânci dacă ai o dantură incorect aliniată. Aceasta va afecta masticația și va face ca alimentele să nu fie faramitate în totalitate și în acest mod va îngreuna digerarea. Procesul digestiv începe în cavitatea bucală odată cu masticația pentru a ajută organismul să împartă mâncarea în părți cât mai mici și pentru a extrage vitaminele care sunt necesare dezvoltării. Atunci când hrana nu este mestecată suficient va apărea anemia. Mai pot apărea și alte afecțiuni precum durerile de stomac.

Previne leziunile dentare

Un dinte rupt sau ciobit poate fi destul de dureros și va crea un disconfort constant la masticație și la vorbire. O dantură îndreptată mult înspre interior va fi mai predispusă la a suferi accidente. Persoanele care au dintii inegali au riscul mai mare de a-și musca pielea fălcilor în timpul vorbirii și a masticatiei.

Dent Priority te ajută să ai parte de o dantură perfectă și sănătoasă.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi