Stomatologie

Cum să ai grijă de fațetele dentare?

on
decembrie 17, 2021

Fațetele dentare sunt utilizate în estetica dentară deoarece reprezintă o soluție conservatoare pentru corectarea unor probleme estetice ale dinților. Acestea sunt perfect compatibile cu smalțul dintelui natural și sunt realizate din materiale precum ceramică, zirconiu sau compozit.

Cum poți să ai grijă de fațetele dentare?

Ai grijă ce mănânci

Dacă știi cum să îți întreții fațetele dentare te vei bucura de ele o perioada cât mai mare de timp. Mestecarea alimentelor dure va provoca în timp crăparea fațetelor. Porțelanul nu este la fel de rezistent precum dintii naturali așa că trebuie să ai grijă de fațetele dentare o perioada cât mai mare de timp.

Acordă o mare atenție asupra alimentelor pe care le consumi. Nu trebuie să muști direct din fructe tari, din pâine prăjită sau din bucăți mari de ciocolată. Evita pe cât de mult posibil rontairea alimentelor tari astfel încât să te poți bucura de fațetele dentare o perioada cât mai mare de timp.

Porțelanul care este utilizat pentru a crea fațete dentare rezistente la colorare dar adezivul care lipeste fațetele dinților se poate pata și poate există riscul că zona din marginea fatetei să își schimbe complet culoarea.

Nu îți scrâșni dintii

Pentru a păstra fațetele dentare în cea mai bună stare este necesar să le protejezi pe cât de mult posibil. Evita mișcările involuntare de scrasnire sau de încleștare a dinților noaptea sau în momentele în care ești stresat.

În cazul în care suferi de burxism este recomandat să apelezi la un medic stomatolog care îți va propune să porți o gutieră de protecție pe timpul nopții și să îți protejezi dantura așa cum poți tu mai bine. Mai este recomandat să nu îți rozi unghiile sau pixul în momentul în care te concentrezi maxim. Sporturile de contact sau orice altă activitate care ar putea să îți rănească dintîi trebuie să le eviți.

Igienă orală contează cu adevărat

Igiena orală este foarte importantă, periajul regulat și folosirea atei dentare și a apei de gură sunt obiceiuri care te vor ajuta să te bucuri mai mult timp de dantura ta. Dintii acoperiți de fațete dentare sunt la fel de predispuși la carie ca și dintele obișnuit.

Mergi la control în mod constant

Mergi la control în mod periodic astfel încât să vezi dacă totul este în ordine cu dantura ta. Medicul stomatolog este cel mai în măsură să îți verifice dantura și să observe dacă dantura ta este într-o stare bună sau dacă mai ai nevoie de mici retușuri.

Clinica Zâmbetul îți oferă fațetele dentare de care ai nevoie

Clinica Zâmbetul este cea mai în măsură să îți ofere zâmbetul mult dorit. Fațetele dentare sunt niște lucrări care au nevoie de îngrijiri toată viață. Cu cât vei avea mai multă grijă de ele cu atât te vei bucură mai mult de sănătatea ta și de un zâmbet perfect. Cu ajutorul medicilor stomatologi vei putea zâmbi din nou cu încredere și vei avea parte de o dantură de invidiat. Apelează cu încredere la Clinica Zâmbetul!

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi