Sanatate Stomatologie

Cât de des trebuie să mergi la stomatolog

on
august 3, 2021

Cu toții avem nevoie de o clinică stomatologică unde să ne putem rezolva toate problemele pe care le avem cu dantura. Zâmbetul este foarte important și trebuie să ai grijă de el așa cum știi mai bine. Controalele de rutină din 6 în 6 luni sunt esențiale dacă vrei să îți păstrezi dantura sănătoasă și frumoasă.

Cât de des ar fi nevoie să mergi la medicul stomatolog

Este recomandat ca de cel puțin două ori pe an să ai un control de rutină al danturii. În acest mod, medicul stomatolog va identifica din timp anumite probleme sau anumite afecțiuni și poate interveni cu succes până nu este prea târziu.

O igienă dentară necorespunzătoare poate duce la apariția unor probleme medicale complexe, așa cum ar fi: afecțiunile gingivale și parodontale, pierderi osoase dar și afecțiuni cardiace, accident vascular cerebral, naștere prematura sau pregresia diabetului.

Iată de ce sunt necesare controalele de rutină

Controalele de rutină sunt necesare din mai multe motive și trebuie să le conștientizezi importanta dacă vrei să ai parte de o dantură perfectă. Cu cât mergi mai des la controale de rutină cu atât vei avea o dantură mai frumoasă și mai sănătoasă.

Poți trata cariile sau tartrul

Chiar dacă ai o igienă corespunzătoare tot mai există anumite zone în care periuța de dinți pătrunde cu greutate. În spațiile interdentare sau în zona din spatele dinților este foarte greu să ajungi cu periuța de dinți. Dacă nu te prezinți în timp util la medicul stomatolog atunci vei risca să dezvolți carii sau depuneri de tartru. Cu cât ai mai multă grijă de dantura ta cu atât vei avea parte de un zâmbet mai frumos și mai sănătos.

Este recomandat sa faci detartraje regulate

Detartrajul este un tratament dentar prin care este eliminat tartrul printr-un mod nedureros. Este recomandat că detartrajul să fie realizat o dată la 6 luni astfel încât să ai parte de eficientă și de sănătatea dentară mult dorită.

Cariile se formează fără să îți dea prea multe semne de avertizare. Acestea pot provoca o mică durere după ce dintele este deja degradat și din această cauza este recomandat să mergi cât mai des la medicul dentist pentru a avea parte de o dantură perfectă.

Tratezi din timp Gingivita

Dezoltarea tartrului și a plăcii bacteriene va duce în timp la degradarea dinților dar și la afectarea gingiilor.  Gingivita este un stadiu de început al bolii parodontale dar care se poate trata dacă mergi constant la medicul dentist. Clinica stomatologică Dent Priority din Caracal îți va asigura cele mai eficiente tratamente stomatologice astfel încât să ai parte de un zâmbet superb.

Identifici problemele cauzate de obiceiurile vicioase

Consumul de cafea, de vin roșu sau tutunul îți va afecta dintîi. În urma controalelor periodice, medicul stomatolog va putea identifica din timp orice tip de leziune orală care este provocată de aceste obiceiuri vicioase.

Poți veni cu cea mai mare încredere la clinica stomatologică Dent Priority din Caracal și vei beneficia de cele mai eficiente tratamente care să îți ofere zâmbetul pe care îl dorești.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi