Sanatate

Importanta serviciului de recuperare medicală

on
august 18, 2021

Ce înțelegi prin recuperare medicală? Ei bine, acesta este un domeniu de activitate complex care are mai multe componente. Tratamentele de recuperare medicală au că scop restabilirea capacităților funcționale pierdute de o anumită persoană în urmă unei traume care a avut loc din cauza unui accident sau a unei boli.

Gradul de recuperare variază de cele mai multe ori în funcție de gravitatea traumatismului dar și de alți factori care influențează destul de mult procesul de recuperare.

Programele de recuperare medicală sunt programe de terapie medicală dar și de educație care au că scop creșterea calității vieții pacientului. În urma serviciului de recuperare medicală, pacientul își va recâștiga funcțiile pierdute su va preveni degradarea condiției fizice sau agravarea afecțiunii de care suferă.

Când este necesară recuperarea medicală?

Recuperarea medicală este recomandată pentru a trata anumite afecțiuni sau intervenții chirurgicale sau în cazul persoanelor care au suferit leziuni grave. Recuperarea medicală este recomandată persoanelor din toate categoriile de vârstă, de la copii cu vârstă de 10 ani și până la persoanele adulte sau vârstnicii.

Scopul programului de recuperare medicală diferă în funcție de afecțiunea fiecărei pesoane în parte. Recuperarea medicală se mai utilizează și în cazul afecțiunilor sportive care pot pune probleme serioase mai ales din punct de vedere profesional.

Recuperarea medicală în cazul artrozelor

Artrozele sunt anumite afecțiuni care se pot manifestă prin deteriorarea cartillagiului care devine moale și subțire. Această problema poate avea loc la nivelul articulațiilor gâtului, spatelui, genunchilor, șoldurilor și a degetelor. Artrozele se definesc foarte simplu, mai exact sunt afecțiuni reumatice cronice care au o evoluție înceată dar progresivă. Aceste artroze se poți clasifică în:

  • Artroze primare – cu forme localizate sau forme generale
  • Artorze secundare – care rezultă în urmă traumetismelor acute și cronice, deformări congenitale, artroze metabolice, artoze secundare dar și alte afecțiuni

Recuperarea medicală în medicină sportivă

În medicină sportivă serviciu de recuperare medicală este foarte util. Sportivii au nevoie de acest serviciu pentru a-și putea recupera funcțiile pierdute în urmă accidentelor sportive dar și pentru a pute apreveni aceste accidente sau pentru a putea preveni agravarea afecțiunilor deja existente. Recuperarea medicală mai este utilă și pentru îmbunătățirea performanțelor atletice.

Prokinetic este o clinica cu servicii complexe

La Prokinetic vei găși personalul capabil să se ocupe de problemele tale. Experiență vastă în acest domeniu a tuturor angajaților îți va garanta cea mai bună reușită. Domeniul medical a cunoscut o dezvoltare incredibilă în ultimii  ani iar asta se poate observă atât prin tehnologia de ultima generație cât și prin iscusința medicilor și asistentelor medicale.

Prokinetic este o clinică formată din 20 de terapeuți și 2 doctorii care îți vor veni ori de câte ori va fi necesar în ajutor. Vei avea astfel parte de o recuperare sănătoasă care să îți ofere încrederea de care ai neveoie. Prokinetic are o experiență bogată în acest domeniu, clinică fiind pe piața din România încă din anul 2010. Din acea perioada specialiștii acestei clinice reușesc să ofere cele mai optime soluții la problemele pacientiilor.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi