Sanatate

Ce este un implant dentar si la ce poate ajuta

on
iunie 4, 2021

Un implant dentar este un stalp sau un cadru metalic care este introdus prin interventie chirurgicala sub gingie direct in osul maxilar. Implantul dentar se sprijina dupa montare in dinti artificiali.

Caracteristici ale implantului dentar

Implantul dentar este o piesa din titan pur care are forma unui surub. Acesta are o intrebuintare clara, mai exact sa creeze o radacina artificiala in osul maxilar, in locul in care dintele sau dintii naturali lipsesc.

Reconstructia este realizata din doua segmente

  • Intraosos care inseamna implantul propriu zis
  • Supraosos care este bontul protetic

Deasupra bontului protetic se va ancora o coroana, o punte sau o proteza.Implanturile dentare elimina necesitatea sacrificarii dintilor invecinati deoarece sunt lucrari individuale.

La ce folosesc implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt lucrari sigure care nu vor aluneca si nu vor migra. Acestea au un rol important de sustinere si au un aspect natural.

Implanturile dentare se monteaza numai daca gingiile si osul va permite acest lucru. Gingiile trebuie sa fie sanatoase pentru a putea sustine implantul dentar. Dupa ce implantul a fost inserat, trebuie sa mentii sanatatea acestuia. Este necesar sa ai o igiena orala sanatoasa si sa mergi la controale de rutina care iti vor mentine implantul intr-o stare sanatoasa.

Care sunt avantajele oferite de implantul dentar

Functionalitate imbunatatita

Implantul dentar inlocuieste cel mai bine radacina. Atunci cand acesta este integrat complet in os, functioneaza la fel de bine ca dintele natural. In plus, te va ajuta in procesul de masticatie iar dantura ta va fi din nou frumoasa si sanatoasa.

Aspect cat mai natural

Atunci cand este realizat in mod corect, implantul dentar este greu de deosebit de dintii naturali. Vei vedea ca acesta se va comporta exemplar si ca te va ajuta sa ai parte de un zambet natural si complet.

Nu are nevoie de prelucrarea dintilor invecinati

In momentul in care dintii sunt absenti acestia se pot inlocui cu punti dentare. Aceste punti nu sunt tocmai in regula deoarece duc in timp la pierderea din structura dura dentara sanatoasa. Implantul dentar nu implica prelucrarea dintilor invecinati. Acesta este o lucrare individuala si nu iti afecteaza dantura.

Stimuleaza dezvoltarea osoasa

Atunci cand dintele lipseste osul incepe sa se resoarba treptat si isi pierde din inaltime si din grosime. Plasarea unui implant in locul dintelui poate stimula dezvoltarea osoasa si previne pierderea de os.

Cat rezista implantul dentar?

Implantul dentar rezista in general intre 10 si 20 de ani. Termenul este influentat de respectarea igienei orale, de controalele dentare de rutina si de pacient. Molarii sunt mult mai supusi efortului si sunt mult mai uzati, aceste tipuri de implanturi nu dureaza atat de mult precum cele frontale.

Dent Priority este o clinica stomatologica renumita

Clinica Dent Priority este o clinica renumita pentru serviciile pe care le ofera. Medicii sunt calificati si isi trateaza pacientii cu profesionalism. Aici vei gasi solutiile perfecte pentru toate problemele tale.

Poti avea parte de o dantura perfecta si de un zambet superb daca vei apela la cei mai buni specialisti.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi