Afaceri Auto

Cauti cu un avocat pentru despagubiri accidente rutiere

on
aprilie 16, 2020

Accidentele rutiere se produc in fiecare zi. Ne putem trezi implicati intr-un accident in trafic in orice secunda fara sa fim noi cei vinovati. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne vedem de drum si sa ne comportam ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. De cele mai multe ori persoanele care produc accidente o fac deoarece nu sunt atente la trafic sau pentru ca circula cu viteza.

Asa cum spune si zicala “greseala se plateste” persoana care a produs accidentul trebuie sa plateasca pentru fapta sa. Chiar daca nu esti ranit si doar masina ta a avut de suferit trebuie sa iei masuri. Un om care nu este suficient de atent atunci cand conduce nu are ce sa caute in trafic.

Afla mai multe despre despagubiri accidente rutiere Bucuresti

Legea cu numarul 414-XVI din 22.12.2006 obliga companiile de asigurari:

  • “să solicite organelor şi instituţiilor competente (poliţia, unităţile de pompieri, procuratura sau instituţiile medicale) informaţii despre accident şi consecinţele lui;
  • să examineze bunurile avariate şi să încheie, în termen de 5 zile lucrătoare din data primirii informaţiei despre producerea accidentului de autovehicul, un proces-verbal de constatare a pagubelor;
  • să închidă dosarul de daune privind pagubele materiale în cel mult 15 zile calendaristice din data depunerii de către păgubit a ultimului document necesar finalizării dosarului;
  • să închidă dosarul de daune privind vătămările corporale sau decesul în cel mult 10 zile calendaristice din data depunerii de către păgubit a ultimului document de confirmare a pagubelor;
  • să achite despăgubirea de asigurare în termen de 10 zile calendaristice de la data finalizării dosarului de daune.”

In cazul in care vehiculul tau a fost avariat in urma acestui accident pe langa despagubirea care ti se cuvine, asiguratorul RCA poate sa iti plateasca reparatia masinii sau chiar sa iti plateasca contravaloarea autovehiculului avariat.

despagubiri accidente rutiere bucuresti

Ai nevoie de un avocat despagubiri rutiere Bucuresti care sa te indrume

Nu poti face nimic daca nu ai alaturi un bun avocat care sa te indrume si care sa te ajute sa iesi in castig de cauza. Chiar daca tu esti persoana care nu are nicio vina trebuie sa colaborezi cu un avocat daca vrei sa ai parte de siguranta si de cele mai bune rezultate. Pana la urma nu stii tot ce implica legea si daca mai poti solicita si altceva. Un consult medical este absolut esential dupa ce suferi un accident. Poate ca pe moment nu constientizezi dar accidentul te poate afecta mai mult decat iti dai seama. Pana la urma nu treci prin asa ceva zi de zi si este normal ca panica si teama sa intervina.

Avocatul stie ce sfaturi sa iti ofere si sa se asigure ca totul este conform legii. Nu trebuie sa iti bati prea tare capul cu asta. Poti lasa totul in seama avocatului si acesta se va ocupa de tot ce tine de cazul tau.

Un accident rutier este un moment de maxima importanta si trebuie sa fie tratat ca atare. Este necesar sa intelegi ca ai nevoie de tot ajutorul posibil ca sa iesi din aceasta situatie cat mai bine.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi