Sanatate Stomatologie

Cum iti invingi teama de dentist?

on
septembrie 28, 2022

Frica de dentist este o problema cu care ne confruntam fiecare dintre noi macar o data in viata. Foarte multor persoane le este teama de medicul stomatolog si de procedurile pe care le realizeaza acesta le realizeaza.

Cum iti invingi teama de dentist?

Fii informat si familiarizat

Alege un cabinet dar si un medic stomatolog care sa iti prezinte incredere. Te vei relaxa incredibil de mult atunci cand vei stii ca esti pe maini bune. Medicul dentist trebuie sa iti prezinte incredere si trebuie sa comunice deschis cu tine. Nu ezita sa pui intrebari ori de cate ori ai nevoie de o informatie, cu cat esti mai bine informat cu ceea ce urmeaza sa se intample cu atat te vei simti mai in siguranta.

Mergi la controale periodice

Poti scapa de frica de dentist daca vei apela la controale periodice. Atunci cand vrei sa ai parte de o dantura frumoasa trebuie sa te prezinti in mod constant la medicul stomatolog doar asa vei putea tine la distanta problemele grave care au nevoie de un tratament mai amanuntit. Chiar daca nu ai probleme cu dantura tot trebuie sa mergi in control la medicul stomatolog.

Nu te mai gandi la interventie

Atunci cand ai mintea ocupata nu te mai gandesti la toate acele proceduri de care urmeaza sa ai parte. Chiar daca medicul stomatolog nu are in cabinetul sau un televizor asta nu inseamna ca nu poti lua o pereche de casti astfel incat  sa poti asculta muzica in timp ce astepti. Asculta o melodie care te linisteste si care te va relaxa astfel incat sa treci peste toate acele interventii cu bine.

Roaga un prieten sa mearga cu tine

Prezenta unui prieten iti ofera mai multa incredere. Vei stii ca ai pe cineva care te  asteapta cand iesi din cabinetului medicului stomatolog si pe care te poti baza atunci cand ai nevoie. Gandul ca este cineva care te asteapta iti va oferi siguranta.

Planifica gradual procedurile medicale

In momentul in care ai ales un medic in prezenta caruia te simti mai relaxat trebuie sa incepi cu procedurile simple, asa cum ar fi detartrajul dupa care usor usor sa cresti dificultatea acestora. In plus asta va duce la o relatie mai buna cu  medicul stomatolog. Daca te vei simti inconfortabil este recomandat sa anunti imediat  stomatologul pentru a opri procedura si pentru a te linisti.

Ofera-ti o recompensa dupa fiecare vizita la medicul stomatolog

Daca asociezi vizitele la dentist cu teama cel mai bine este sa te rasfeti cu un mic cadou pe care il doresti sau sa faci ceva ce iti place. Este totusi recomandat sa eviti cadourile care contin zahar si care iti pot afecta dantura.

Invinge-ti teama de anestezie

Foarte multe persoane se tem de anestezie si asta ii determina sa nu se mai prezinte in cabinetul medicului stomatolog. Faptul ca nu isi vor mai simti gura sau limba dupa aceasta interventie este destul de inspaimantator iar asta ii poate determina sa nu se mai prezinte la controale.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi