Sanatate Stomatologie

Caracteristicile fațetelor dentare

on
august 27, 2022

Fațetele dentare sunt piese realizate din ceramică, sunt aplicate pe suprafața dintelui și ajută la îmbunătățirea aspectului dinților. Fațetele dentare se diferențiază față de albirea dentară deoarece pot schimba radical atât culoarea dintelui cât și forma și poziția acestuia.

Fațetele dentare se pot folosi pentru a îmbunătăți masticația și pentru a întări un dinte care este afectat de caria dentară. Fațetele dentare nu sunt coroane dentare, deși sunt confecționate din materiale asemănătoare acestea au un scop diferit. Coroanele dentare se utilizează pentru a acoperi în totalitate dintele, pentru a-l proteja și  pentru a-l reface.

Când se pot aplica fațetele dentare?

Fetetele dentare sunt protecții unidentare care au forma unor pelicule subțiri, sunt rezistente și durabile și au ca scop estetica dentară.

Fațetele dentare ceramice au o transluciditate mare și sunt apropiate de culoarea dintelui natural. Acestea au parte de o duritate exactă astfel încât să poți consuma alimente cu multă încredere.

Fațetele dentare pe suport de zirconiu sunt utilizate în cazul lucrărilor dentare complexe care au parte de o durabilitate crescută.

Fațete din material compozit reprezintă o  alternativa mai puțin costisitoare și sunt foarte ușor de realizat și de aplicat, dar sunt o soluție temporară din cauza rezistenței scăzute.

Fațetele dentare îmbracă partea din față dintelui, mai exact cea vizibilă și au un scop estetic. O fațetă dentară care este bine pusă poate rezistă între 2 și 20 de ani în funcție de tipul materialului ales.

Fațetele dentare se pot aplica oricând dorești dar va trebui să ai o recomandare a medicului stomatolog în acest sens. Poți avea parte de fațete dentare dacă dintii au o formă inestetică care te deranjeaza, dacă ai dintii scurți, ascuțiți, dacă au spații între ei, dacă sunt sparți sau ciobiți, dacă dintii au  o culoare neplăcută, dintii au o poziție inestetică care nu poate fi rezolvată prin fatatere, dacă dintii sunt pătați, dacă au nuanțe diferite de alb sau dacă pacientul dorește albirea permanentă a dinților.

Aplicarea fațetelor dentare este recomandată atunci când dintii prezinta anomalii de structura, atunci când dintii sunt  erodați, când au plombe sau au carii mari, atunci când dintii au o poziție defectuoasă în raport cu dintii de jos.

Cum se îngrijesc fațetele dentare?

Un dinte care are  aplicată o fațetă dentară nu are nevoie de o îngrijire suplimentară față de un dinte natural. Fațeta care este aplicată corect nu are nici un spațiu  între ea și dintele natural și din acest motiv mâncarea nu poate pătrunde acolo. Medicii îți pot recomanda un dus bucal în cazul în care vrei  să îți îngrijești fațetele dentare. Curățarea este eficientă dacă este  realizată în mod corect.

Tehnica de periaj este aceeași cu cea a dinților naturali care nu necesită înlocuire iar igiena dentară se va putea efectua precum în cazul dinților naturali.  Timp de două ori pe zi este recomandat să te speli pe dinți folosind pastă de dinți, apă de gură și ață dentară.

Clinica Zâmbetul te ajută să ai parte de un zâmbet frumos și sănătos. Vei putea zâmbi cu încredere din nou și te vei bucura de un zâmbet perfect.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi