Sanatate Stomatologie

Ce trebuie să știi despre aparatul dentar?

on
iulie 19, 2022

Aparatul dentar este realizat din mai multe elemente care se fixează sau care se lipesc de dinți. Ca tratamentul ortodontic să aibă cele mai bune rezultate, presiunea care este aplicată dinților nu trebuie să fie foarte mare deoarece poate afecta funcționalitatea dinților și a ligamentelor.

Marea majoritate a pacienților aleg aparatul dentar deoarece își doresc o dantură mai frumoasă și mai armonioasă. Poziția incorectă a dinților poate duce în timp la parodontoză sau la apariția cariilor. În plus, îți va putea afecta încrederea în tine și nu vei mai zâmbi atât de des.

În prezent poți alege între mai multe tipuri de aparate dentare care îți vor oferi cele mai bune rezultate.

Câte tipuri de aparate dentare există?

Tehnologia avansează de la o zi la alta iar tehnicile dentare se schimbă de la an la an. Ca să poți avea parte de rezultatul pe care îl dorești trebuie să apelezi la un medic stomatolog sigur și de încredere.

Trebuie să știi că există mai multe tipuri de aparate dentare, printre cele mai populare putem enumera:

Aparatul dentar metalic

Aparatul dentar metalic este eficient pentru tratarea problemelor dentare. Acesta este  realizat din metal și are în componența sa bracketi dar și fir ortodontic.

Aparatul dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este diferit de aparatul dentar metalic deoarece brackeții nu sunt făcuți din metal ci din ceramică colorată astfel încât să aibă o culoare asemănătoare cu cea a dintelui.

Aparatul dentar din safir

Acest tip de aparat dentar are braketii făcuți din monocristale translucide, șlefuite la temperaturi foarte ridicate astfel încât să aibă o culoare asemănătoare cu cea a dinților.

Aparatul dentar invizibil

Acesta este cel mai nou tip de aparat dentar care a apărut pe piață. Este atractiv atât din punct de vedere al designului cât și al funcționalității. Acest tip de aparat dentar este compus din gutiere transparente astfel încât aspectul dinților să nu fie afectat. Aparatul dentar invizibil trebuie să fie dat jos înainte de fiecare masă sau atunci când se folosește ața dentară sau când trebuie să îți faci periajul zilnic.

Cât timp este necesar să porți aparatul dentar?

Există mai multe criterii în funcție de care poți determina perioada în care trebuie să porți aparatul dentar. În cele de mai jos vei descoperi care sunt criteriile în funcție de care să alegi aparatul dentar.

  • Gravitatea problemelor dentare
  • Distanța dintre dinți
  • Starea de sănătate a dinților, gingiilor și a oaselor de sprijin
  • Strictețea cu care se respectă recomandările medicului

Dent Priority are grijă de zâmbetul tău. Vei avea parte de o dantură perfectă și sănătoasă. Mergi constant la medicul stomatolog și vei avea parte de o dantură cu care să te poți mândri.

Dent Priority are o echipa specializată de medici stomatologi pe care poți să contezi în orice moment. Apelează la această echipa de medici și vei reuși să poți zâmbi din nou.

Dantura ta te reprezintă și trebuie să ai mare grijă de ea. Dent Priority este clinica stomatologică pe care poți conta oricând.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi